CNC, CAD, CAM, PLC tanfolyam

Fórum - Edgecam - G54 G55 beállitás EdgeCAM-ben

Hello

Már egy ideje foglalkoztat a G54 G55-os nullpont beallitas egy munkadarabon belul edgecamben, de sehol nem talaltam tutorialt hozza. A több KKR-es beallitast egy munkadarabon belul meg tudom csinalni, de szeretnem ha az egyik nullpontom mondjuk G54 , a masik G55 lenne amikor legeneralom a programot es ne nekem kelljen atirni kezzel.

Ha valakit tudna segiteni hálás lennék.

udv

Hozzászólások

avatar
Drew
2016-05-28 15:51
Szia!

Sajnos jelenleg nem rendelkezem Edgecammel, de amit lesz időm rá bemegyek az Akadémiára és utána nézek. Szerintem ez posztprocesszortól is függ és lehet, hogy az alapértelmezett posztprocesszorban nincs ilyen beállítás.

Üdvözlettel:
Drew
avatar
bkoppi
2016-05-28 17:22
Elore is koszi.

Kb egy eve, lejott a cegunkhoz egy edgecam-es srac, es megmutatta. Kicsit furmanyos volt, de mukodott, csak mivel nem kellett hasznalnom el is felejtettem, most viszont ismet szukseg lenne ra. Angol forumokon olyat is talaltam aki nemes egyszeruseggel insert nc koddal irt egy G55-ot es odahuzta ahove kellett, de az nem mukodott mert a muvelet elott ugyis azzal kezdi a programot hogy G54 xxxx stb. Hotline-on is hivtam egyszer edgecamet, ok idexelessel oldottak volna meg de ugy sem volt az igazi.
Posztprocesszort is megneztem es be van allitva tobb kkr is G54-tol G59-ig.

Nagyon megkoszonnem ha tudnal segiteni. Valami olyan megoldasra gondolok amit az edgecam tud alapbol es nem cselezessel.

Udv: bkoppi

UI:jah annyi meg hogy ez hivatalos ceges edgecam es kulon a gepeinkre irt posztprocesszor es a megoldas a munkamhoz kell, szoval nem tanulo verzios.
avatar
bkoppi
2016-06-12 13:04
Sajnalom hogy senki nem tudott eddig segiteni es hogy ez ilyen bonyolult muveletnek tunik, mert nem sok forumon van megoldas ra, pedig szerintem hasznos, meg ha nem is annyira mindennapinak tuno dolog.

Amire jutottam eddig magamtol azt valoban a posztprocesszornal kellett keresni. A megnyitott poszt utan a "Kód szerkeszők/Általános mozgás/Gyorsjárat szereszámcsere utan" menure kattintok es ott nekem ez volt

[TÖRLÉS][MONDSSZ][KKRNÉV][ELŐTOLÁSGKÓD][GYORSGKóD][ABSZ-NÖV][XMOZGÁS][YMOZGÁS][SEBESSÉG]
[TÖRLÉS][MONDSSZ] G43[ZMOZGÁS][HOSZKORR]

azzal a kivetellel hogy a KKRNÉV helyett KOORDGKOD volt es azt csereltem le KKRNÉV-re.
Ezzel csak az a baj hogy ha nincs tobb nullpontom akkor alapertelmezesben a Felül KKR-t hasznalja es ilyenkor a legeneralt kodnal is igy jeleneik meg pl N20 Felül G90 G0 X0 Y0 Z5

viszont amikor letrehozok egy uj kkr-t es amit oda beirok névnek pl G56 akkor ezek utan az fog megjelenni.

A jo megoldas szamomra az lenne ha csak a program elejen azaz az elso szerszamnal hivna be a G54-et a tobbinel mar nem, mivel ez ugyis oroklodo funkcio. Igy akar az indexeleses megoldas is jo lehet, vagy ha tobb nullpontom van egy darabon akkor ahhoz ugyis kell keszitenem kkr-t es akkor annak azt a koordinatat adom meg amelyiket akarom.

Talan valaki tovabb jut ezen mint en es megosztja velem.
avatar
Zsoller
2016-09-09 21:38
Szia.

A kódszerkesztőben a munkadarab koordináta rendszer kiválasztásnál próbáltad?


Üdv:Zsolt

Hozzászólás írása

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Duális
Ügyfélfogadási idő

Személyes ügyfélfogadás, csak telefonos egyeztetést követően!

Kapcsolat

Név: NCT Akadémia Nonprofit Kft.
Cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 7. földszint
Elérhetőség az alábbi telefonszámon: +36 30 242 53 45

Kulcsszavak
Facebook oldalunk